Monday, September 15, 2008

Så er der blog!

Nu da jeg har indledt sidste halvdel af min episke rejse i guds eget land, så er det nok passende at starte en lille blog. Jeg vil veksle mellem at fortælle hvor jeg er, og at resumere hvor jeg allerede har været.

Lige nu er jeg i Memphis Tennesee, fødselsstedet for blues, soul og rock n' roll.


Hvis billedet ikke skriger rock n' roll er det fordi det er udsigten fra mit motel. Det ligger i en af de mange klynger af moteller der findes langs de amerikanske motorveje.


Jeg aflagde et besøg ved The Museum of Rock & Soul, der desværre ikke tillader fotografi. Det var en ganske nydelig gennemgang af hvordan musikken blomstrede op i Memphis mellem 20'erne og 70'erne. De havde masser af gamle radioer, jukeboxes, scenekostumer og optageudstyr fra Sun Studios, der opdagede folk som Johnny Cash, B. B. King, Roy Orbison og selvfølgelig Elvis Presley.

Det bedste var dog musikken, der kunne vælges på den lille MP3 afspiller man får ved indgangen. Der var alt mellem den hjerteskærende blues fra 20'erne og 30'erne hvor en sort mand med en guitar synger og hyler over hvor sygt livet er og hvor fantastisk gud er, og den fløjlsagtige soul fra 70'erne hvor sorte mænd og damer synger med stemmer der ikke er hørt før eller siden.


Det var dog tydeligt at se hvor Memphis-centrisk en udstilling det er når man kommer til post-Memphis årene. Her er Beatles og hele eftertiden nærmest en fodnote.

Da museumfolkene begyndte at tænde og slukke lyset slog det mig, at det nok var på tide at forlade stedet. Praktisk nok ligger museet på den legendariske Beale Street. Det var steDET at være hvis man skulle more sig en lørdag aften for 30-50 år siden. Gaden er taget over af barer, restaurenter og souvenirbutikker nu, men den har stadig en yderst levende charme. Plus, der var motorcykeltræf!

Harleyer så langt øjet rækker.

Jeg burde nok have taget en milliard flere billeder, men når der er så mange store mænd med tatoveringer og ølflasker har man ikke lyst til at ligne en turist...

Som afslutning på en god dag snuppede jeg en burger på Huey's, et sted, der eftersigende har byens bedste burger. Indtil nu har det været landets bedste burger. Endelig et sted der bruger en proper klump kød, og kombinationen af stegt champignon og røget bacon må siges at være virtuos. En sand klasseburger.

Jeg må sige at Memphis har imponeret, så meget at jeg har bestemt mig for at blive en dag ekstra. I dag går turen til Graceland, Elvis' palæ.

Husk at lægge en kommentar!

1 comment:

Anne said...

Hej Ebbe-mand, nice du har fået lavet dig en blog. Den er rigtig flot :) Fedt du har en god tur, jeg glæder mig helt vildt til at se alle billederne. Nu du er derovre, hvis du kommer ind i et supermarked eller noget, vil du så ikke være HELT VILD sød at købe noget Redken shampoo og balsam med hjem til mig? De er totalt dyre i DK, men koster ca 10 dollars derovre, du skal seføli nok få nogen penge hvis det er. (Det er de grønne flasker). OG hvis du støder på den famøse "rosebud" læbepomade må du gerne købe den BLÅ dåse med hjem (Rosebud salve)!!! Det ville bare være så nice. Hehe nå, men kæmpe knus herfra, nu vil jeg i seng så jeg er klar til skole i morgen. KNUS